Nástup jarního období se projevil také v naší knihovně, a to zejména zásluhou Klubu žen, který se svými velikonočními dekoracemi postaral o příjemnou atmosféru. Především králičí rodinku, kterou vyrobila pani Ernstová, obdivovali malí i velcí návštěvníci knihovny.

Předškoláčci stihli navštívit knihovnu hned několikrát. Jejich nadšení pro nové knihy je milé a věřím, že jim zájem o četbu vydrží po celý život.
Také prvňáčci zavítali do knihovny, aby se seznámili s jejím prostředím a provozem. V červnu se pak chystají na „Pasování prvňáčků na čtenáře." Tento obřad je vždy malá společenská událost. Děti předvedou svá vystoupení za přítomnosti rodinných příslušníků a jako poděkování si odnesou pěknou knihu a glejt čtenáře.
Žáci sedmé třídy, kteří přišli v doprovodu paní učitelky Dočekalové, mne velice mile překvapili, zejména svým rozhledem, čtenářskými dovednostmi a přednesem. Téměř všechny žáky již velmi dobře znám, neboť navštěvuji knihovnu pravidelně a také téma besedy „Spisovatelé a fantasy literatura" pro ně bylo jistě zajímavé. Je hodně znát, že tyto děti jsou už od počátku školní docházky vedeni k četbě literatury a dnes již jejich znalosti předčí i mnohdy starší školáky.

 

Všem děkuji za návštěvu a těším se na shledanou.

Provozní doba

Pondělí

13:00 - 17:00

Úterý

08:00 - 11:00

Středa

13:00 - 17:00

Čtvrtek

08:00 - 11:00

Pátek

ZAVŘENO