kdo_je_to_001Po celý rok najdete každý měsíc v knihovně, na stránkách zpravodaje a na http://knihovna.zacler.cz nové indicie týkající se anonymní osobnosti spisovatele – spisovatelky – české - světové. Umělce majícího výročí narození v aktuálním měsíci. Vždy do konce téhož měsíce čekáme na vaše odpovědi – jméno a příjmení tajemné osobnosti (osobně, poštou, emailem). Všechny správné odpovědi vždy za čtvrtletí slosujeme a jeden vybraný šťastlivec od nás obdrží pěknou knihu. Správnost si můžete zkontrolovat v následujícím měsíci u další vyhlašované osobnosti. Také máte možnost sestavit a přiložit stručný životopis vytipovaného literáta. Tento s vaším jménem za odměnu trvale umístíme na našich webových stránkách.

Indicie hledané osobnosti: Český spisovatel, narozený 4. dubna 1911, úmrtí 6. listopadu 1976, původním příjmením Cafourek, autor desítek dětských knih (pohádky, povídky, romány a hry o dětech), vyznamenaný (společně s Radkem Pilařem v roce 1974) mezinárodní cenou  - Řád dětského úsměvu, spolupracoval s dětskými časopisy (Mateřídouška, Ohníček, Pionýr…) a s Československou televizí i rádiem. Jeho večerníčkový seriál příběhů o dobrosrdečném loupežníku Rumcajsovi, Mance a Cipískovi proslavil město Jičín a Český ráj. Ohlas získaly také knihy a později i animované pohádky o Křemílkovi a Vochomůrkovi, Makové panence a motýlovi Emanuelovi, víle Amálce a další. Psal také příběhy o dětech - Franta a já, Lenka a dva kluci a jiné. Nezapomínal ani na velké čtenáře tituly - Nezbedné pověsti pro dospělé, Veselý mrtvý.
KDO_JE_TO_-_4_011Odhalte v pořadí již čtvrtou - dubnovou osobnost z dvanácti letošních literátů. Těšíme se na vaše odpovědi i případné životopisy, postřehy a připomínky k „tajemným“.  Čerpáno a více najdete například na www.wikipedie.cz a v knihovně.
Na vaše odpovědi čekáme do 30. dubna 2011.
Správná odpověď z 3. kola: březnovou tajemnou osobností je Zdeněk Svěrák narozený 28. března 1936.
Vítězkou za první čtvrtletí byla vylosována a pěknou knihu získává paní Pavlína Pšornová.

Provozní doba

Pondělí

13:00 - 17:00

Úterý

08:00 - 11:00

Středa

13:00 - 17:00

Čtvrtek

08:00 - 11:00

Pátek

ZAVŘENO